diumenge, 27 de desembre del 2015

6è Premi TIC


La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), amb la col·laboració d’Atlantic Devices, convoca una nova edició del Premi TIC a l’escola.
El treballs que hi concorrin consistiran en la descripció d’una experiència educativa desenvolupada a l’escola que utilitzi qualsevol recurs TIC com a instrument innovador d’ensenyament-aprenentatge.
Hi tindran cabuda treballs desenvolupats amb diferents eines TIC, suports digitals o canals de comunicació que permetin gestionar la informació en l’àmbit educatiu, com ara eines Web 2.0, apps, PDI, robòtica, dispositius mòbils, a banda de metodologies com la gamificació o la flipped classroom. Hi tindran preferència els projectes que impliquin el treball global de diferents àrees, matèries o docents i que abracin diferents cursos i una o diverses etapes.
Hi poden participar tots els professionals de l’educació en actiu, individualment o formant equip, que desenvolupin la seva tasca docent en un centre (d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà o superior), adherit a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.
El treball consistirà en la descripció d’una experiència educativa desenvolupada a l’aula i que utilitzi les tecnologies de la informació i la comunicació com a instrument innovador d’ensenyament-aprenentatge.
Aquesta experiència haurà de prendre la forma d’una unitat didàctica i caldrà que es desenvolupi amb el suport de la pissarra digital. El termini de presentació de treballs finalitza el 15 de febrer de 2016. En breu es podran consultar les bases completes.

dissabte, 12 de desembre del 2015

Aplicacions educatives de la impressió i modelització 3D

 Darrerament s'està parlant molt de les possibilitats educatives del disseny i impressió d'objectes 3D dins l'aula. De fet, els professors que ho han provat en primera persona, solen coincidir en l'apreciació d'un enorme potencial d'aprenentatge. Entre d'altres beneficis, es poden destacar el foment de la creativitat, de la capacitat de resolució de problemes i del treball col·laboratiu.

Per aquells altres professors que encara no s'han iniciat (això com també per aquells que acaben de fer-ho), des de la FECC hem dissenyat un curs on es donaran a conèixer:

  • Les potencialitats i limitacions de la tecnologia d’impressió i modelització 3D.
  • El funcionament dels tipus principals d’impressores 3D. 
  • El funcionament dels programes de modelització 3D més utilitzats. 
  • Les aplicacions educatives de la tecnologia d’impressió i modelització 3D adaptades a necessitats docents concretes.
Comptarem, durant el curs, amb impressores 3D amb les quals podrem experimentar. No deixeu passar aquesta oportunitat! Més informació i inscripcions en aquest enllaç