dilluns, 21 de febrer del 2011

Més sobre la PDI

La Pissarra Digital Interactiva és una de les eines més popularitzades en el procés d'introducció de les TIC a l'escola, però com tants altres instruments, el rendiment que en treiem i les possibilitats que n'explotem són una molt petita part de les que l'eina oferix. Sortosament cada cop hi ha més recursos, grups de treball, informacions, aportacions... per anar més a fons en les PDI.

Si fa uns dies us referenciàvem una colla d'enllaços en aquesta línia d'aprofitament de les PDI, avui força més:

- La web de l'xtec té una secció especial sobre PDI, dins de la secció Escola Oberta: http://www.xtec.cat/recursos/tec_inf/pissarres_digitals.htm.
- I precisament a les PDI s'ha dedicat el núm. 3 dels interessants dossiers de la col·lecció TAC que elabora el Departament. Us el podeu descarregar des d'aquí: Les pissarres digitals interactives (col·lecció TAC-3).

Webquest, una metodologia de treball educatiu - 7 d'abril de 2011

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) organitza el proper 7 d'abril, al Seminari Conciliar de Barcelona (c. Diputació, 231), el seminari Webquest, una metodologia de treball educatiu. Es tracta d'una proposta didàctica de recerca guiada que utilitza recursos d'Internet i que esdevé clau atesos els reptes que l'escola té plantejats amb la introducció de les TIC i el nou currículum competencial. Gràcies a aquest seminari, serà posible intercanviar una àmplia mostra d'experències exitoses i material per compartir.

Els formadors del seminari seran Sebastià Capella Priu, mestre de l’escola MAS CASANOVAS, coordinador d’informàtica i tutor de sisè de primària. També és formador del Departament d’Ensenyament, membre de l’equip TIC+C de l’ICE de la
Universitat Autònoma de Barcelona i president de la Comunitat Catalana de WebQuest.
L'altra formadora és Carme Barba Corominas, mestra formadora del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, membre de l’equip TIC+C de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresidenta de la
Comunitat Catalana de WebQuest.

Programa - Inscripció

divendres, 18 de febrer del 2011

Google Art Project, el museu a casa

Google ha virtualitzat 17 grans museus d'art d'arreu del món per tal que els visitants hi puguin navegar a través d'Internet i observar alguns dels quadres més famosos de la història. El projecte aplega més d'un miler de pintures en alta resolució i permet passejar pels passadissos i les sales més valuoses.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Repositoris de continguts digitals: propostes del Departament d’Ensenyament (ARC, Alexandria...)

LA PRESENTACIÓ FETA A LES 9S JORNADES DE TELEMÀTICA EDUCATIVA, DISPONIBLE A LA WEB XTEC

A les 9s Jornades de Telemàtica Educativa, organitzades per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya l'última setmana de gener, Anton Aubanell i d'altres tècnics del departament d’Ensenyament van presentar-hi diversos recursos:

- Els CESIRE's (Centres Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa)

- L'ARC (Aplicació de Recobriment Curricular)

- Materials de matemàtiques i de ciències a l'ARC

- Materials de llengües (catalana, castellana i anglesa), de ciències socials i de tecnologia.

- Materials de la plataforma Alexandria.

- Materials diversos de diferents àrees: aprenestadística, ANCAULA, unitats CLIL (Content and Language Integrated Learning)...

La presentació és disponible a http://xtec.cat/innova. En recomanem la consulta, ja que es tracta de materials de molt interès per a la pràctica docent.

dimarts, 15 de febrer del 2011

Projecte per a professors amb plataforma Moodle

El professor de l'escola Jesús Maria de Badalona, José Luis Sánchez Lozano, ha elaborat en grup, com a projecte final d’un màster sobre e-learning d'Educared, un curs dissenyat i creat amb plataforma Moodle sobre tecnologies en educació basades en competències.

És un projecte d'educació a distància, adreçat al professorat de primària o secundària, que pretén ensenyar a utilitzar 4 eines TIC basades en competències: blogs, wikis, cmap tools (per crear mapes conceptuals) i exelearning (eina per crear i editar materials multimèdia). A més, ofereix dos mòduls inicials: un de presentació utilitzant Second Life i un altre d'elaboració de materials, aspectes jurídics i competències bàsiques.

Els materials estan empaquetats en format SCORM (objectes d'aprenentatge) per poder modificar-se i reutilitzar-se fàcilment.

Us facilitem l'enllaç per si voleu entrar-hi i conèixer el treball realitzat per aquests professors

http://catedu.es/pfm/login/index.php
Entra directament com a invitat: login as a guest.
Finalment linka directament al nom del curs.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Una pàgina extraordinària per descobrir el bosc finlandès

La pàgina que us presentem (http://w3.upm-kymmene.com/upm/forestlife/#lang=0) és un extraordinari muntatge didàctic que, amb la tecnologia més avançada, us permetrà descobrir de manera màgica el bosc finlandès. Podeu seguir les explicacions del guia i endinsar-vos en un apassionant recorregut per la naturalesa més frondosa i esplèndida.

dimarts, 1 de febrer del 2011

Seminari: Introducció al Moodle

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) organitza, el proper 10 de febrer, un seminari d’introducció al Moodle, una aplicació d’entorn virtual d’aprenentatge (EVA) que té com a objectiu la producció i gestió de cursos accessibles per internet.

Moodle té un gran avantatge respecte d’altres sistemes: és de codi lliure i totalment gratuït. Tot i que no és l’única eina d’aquestes característiques, ha tingut molta difusió a Catalunya i, fins fa poc, el departament l’oferia als centres mitjançant l’Àgora.

El departament també demana als centres que desenvolupen el programa eduCAT 1×1 que disposin d’un EVA. Hi ha diverses propostes en el mercat, però moltes són simples adaptacions del Moodle.

Per tot plegat, pot ser interessant conèixer aquesta eina. Aixa, el seminari explicarà com es pot aconseguir i instal·lar, les seves característiques, les seves potencialitats, etc. Inscripció.