dilluns, 31 de gener del 2011

CD gratuït, 'Com educar, com ensenyar, com aprendre'

Des de la pàgina web http://www.aprendizajesignificativo.es us podeu descarregar el CD Com educar, com ensenyar, com aprendre, que ha estat editat per l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de les Illes Balears.

En aquest CD es poden escoltar les veus en mp3 de diversos experts internacionals que parlen sobre la manera com podem educar, ensenyar i aprendre. S'autoritza la reproducció total o parcial no lucrativa d'aquest CD citant-ne la font i l'autor.

9s Jornades de telemàtica educativa i fira TIC (ponències)

Dimecres i dijous passat, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya va celebrar les 9s Jornades de Telemàtica Educativa amb una espectacular FIRA TIC, la qual comptava amb 36 expositors.

Més enllà de la reflexió i el coneixement generat, els participants van tornar carregats d’adreces web on trobar infinitat de recursos, tant d’aplicacions com de continguts, molts d’ells gratuïts, per utilitzar a l’aula. El que en aquests moments hi ha disponible és veritablement inabastable (ARC, Alexandria, Agrega, Educared, Microsoft Live@edu i d’altres aplicacions gratuïtes per a l’ensenyament...). Hi ha diverses iniciatives per organitzar i facilitar l’ús d’aquests recursos.

Accedir a les presentacions i enregistraments de les Jornades
- A través de la nostra pàgina web, www.escolacristiana.org > a l’apartat Informació i documentació > D. TIC podreu accedir a la major part de les presentacions de les Jornades.
- D’altra banda, EDUCARED ha enregistrat en vídeo totes les ponències de les Jornades i estaran disponibles en el seu portal. Ja n’indicarem l’accés.
- També podeu escoltar la taula rodona Moments i tendències de les TIC a l'escola a http://bit.ly/hY8Bms

divendres, 21 de gener del 2011

CeDEC, un cercador educatiu

Cedec és una nova pàgina web l'objectiu de la qual és difondre l'ús de sistemes no propietaris en educació i impulsar el coneixement compartit, a banda de treballar per implementar les noves formes educatives en la millora del professorat. Però una altra de les seves principals finalitats és rastrejar a la xarxa els recursos disponibles a Internet, etiquetar-los de forma específica i oferir-los dins una proposta metodològica basada en el desenvolupament de competències. Feu-hi una passejada, que us pot ben interessar.

Kaidara, una nova pàgina sobre experiències i recursos educatius

La Xarxa d'Educadors i Educadores per a una Ciutadania Global, un col·lectiu de persones pertanyents a diferents comunitats autònomes de tot el territori espanyol que aposta per una escola compromesa amb la construcció d'una ciutadania global, ha posat en marxa la pàgina web Kaidara, que recull experiències i recursos educatius, a banda de notícies i enllaços d'interès sobre afers educatius. La pàgina, que compta amb la col·laboració d'Intermon Oxfam, inclou nombrosos enllaços d'interès per a docents i es pot llegir en qualsevol de les quatre llengües de l'Estat espanyol.

dimecres, 12 de gener del 2011

Enllaços i informació sobre l’ús didàctic de les pissarres digitals

En el “Certamen Internacional EducaRed”, desembre va ser el mes de les pissarres digitals. Es van crear materials disponibles a: http://www.educared.org/global/certameninternacional/nov_dic-10

També es va publicar un article de síntesi que enllacem aquí: “Utilizando las pizarras digitales. Usos y experiencias”.

I aprofitem per facilitar-vos una bona colla d’enllaços amb pàgines sobre el tema publicats en el mateix article o bé d’altres procedències: Enllaços PDI.

dimarts, 11 de gener del 2011

Novenes Jornades de Telemàtica Educativa i Fira TIC

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) organitza les novenes Jornades de Telemàtica Educativa i Fira TIC, que presentaran el següent programa:

Contingut
26 de gener: Noves perspectives, més enllà de l’1x1 (Moment i tendències de les TIC a l’escola; les TIC, factor de canvi educatiu, repositoris de continguts digitals, Educared i plataformes d’escola i integració dels recursos TIC).
27 de gener: Una actualització d’elements bàsics per a l’1x1 (PDI, aula digital, solucions educatives de Microsoft, tecnologia per a l’accés a internet i recursos educatius digitals).

Fira TIC: Més de 30 expositors conformats!
Presentacions contínues i exposició (26 i 27 de gener): continguts (editorials i elaboradors de continguts), màquines (ordinadors, projectors, PDIs, servidors, controladors...), plataformes, instal•ladors, serveis...

Programa i més informació a l’enllaç:
http://www.escolacristiana.org/Fitxers/Programa9JTEp.pdf.

Inscripcions a l’enllaç:
http://www.escolacristiana.org/GestioServeis/login2.aspx?ReturnUrl=%2fformacio%2ffullinscripcio.aspx%3fidf%3d955&idf=955.

dimarts, 4 de gener del 2011