dimecres, 30 de juny del 2010

Montserrat Visita Virtual

Us agradaria fer una visita virtual a l'Abadia de Montserrat des de casa vostra? Us agradaria que la visita fos en 3D? Doncs el vostre desig s'ha fet realitat. Des d'ara, a través de la pàgina web de l'Abadia, podeu visitar els espais i racons del monestir gràcies al programa instal·lat al portal Montserrat Virtual. La pàgina també permet consultar itineraris del parc natural, llocs on dormir, on menjar i moltes coses més. Podeu entrar-hi tot clicant al títol d'aquesta notícia.

dilluns, 21 de juny del 2010

Visita les principals ciutats i monuments del món des de casa

Photojpl és una aplicació que permet visitar les principals ciutats franceses i francòfones i acostar-se als seus monuments més representatius, entre els quals la Torre Eiffel o Notre Dame. El programa, en tres dimensions, presenta la possibilitat d'oferir les imatges en 360 graus, de tal manera que l'espectacle visual s'ofereix complet i en tot el seu esplendor. Visiteu la pàgina web tot clicant el títol d'aquesta notícia.

La Capella Sixtina, a la pantalla del teu ordinador

Us agradaria visitar la Capella Sixtina? Hi heu estat però us encantaria poder observar-ne els detalls minuciosament? Doncs ara ho podeu fer gràcies a la pàgina Sistine Chapel, que ha elaborat el Vaticà. A través d'aquest portal, podreu acostar el zoom i parar esment a cada detall del fresc pintat per Miquel Àngel. Accediu a la pàgina tot clicant al títol d'aquesta notícia.

El Museu Virtual més complet del món

MyStudios.com és el Museu Virtual més important del món. Compta amb més de 5.000 artistes i més de 100.000 pintures, entre les quals figuren les col·leccions completes de Monet, Van Gogh o Rembrandt, entre d'altres. És una pàgina ideal per a l'assignatura d'història de l'art, ja que permet que alumnes i professors tinguin accés a obres presents en museus d'arreu del món. Per accedir-hi, cliqueu al títol d'aquesta notícia.

dijous, 17 de juny del 2010

Recerca en Acció: Experiments de Ciència a la fresca

El portal de divulgació científica Recerca en Acció acaba d'engegar un projecte en què proposa la realització d'experiments científics senzills però divertits i curiosos. Cada experiment compta amb un vídeo i un text explicatiu sobre la realització i el fonament científic en què es basa. El projecte Ciència a la fresca durarà fins a principis de juliol i anirà publicant dos o tres experiments nous cada setmana.
Recerca en Acció és una iniciativa impulsada per Talència (generalitat de Catalunya) i té com a objectiu donar a conèixer la investigació que es fa a Catalunya en totes les disciplines de forma amena, gràfica i participativa.
Per anar a la pàgina web del portal, cliqueu el titular d'aquesta notícia.

divendres, 11 de juny del 2010

Aprendre estadística

"Arribarà un dia en què el pensament estadístic serà tan necessari per exercir la ciutadania amb eficiència com la capacitat de llegir i d'escriure". Amb aquest lema de H.G. Wells neix la nova pàgina web de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), que vol contribuir a augmentar la cultura estadística en l'àmbit de l'ensenyament. La disponibilitat del recurs educatiu posa Idescat a l'alçada de molts països del món anglosaxó, que tradicionalment han estat pioners a l'hora de facilitar recursos als estudiants per familiaritzar-se amb les dades estadístiques. Les activitats que proposen a la xarxa ofereixen dades reals de Catalunya i plantegen els conceptes estadístics a partir d'animacions dinàmiques (piràmide de població, diagrama de sectors, probabilitats, etc.) D'aquesta manera, els estudiants aprenen amb amenitat els conceptes estadístics del curriculum escolar mitjançant activitats relacionades amb el seu entorn quotidià.

dijous, 10 de juny del 2010

Atles de la diversitat

El web Atles de la diversitat és una innovadora eina pedagògica. Es compon d'una xarxa d'escoles que, gràcies a la col•laboració mútua, ha generat una de les bases de dades sobre la diversitat cultural més importants i extenses del món. Un espai en el qual es pretén recollir les particularitats pròpies de cada lloc a partir del criteri i la visió subjectiva dels participants. Escoles, educadors, famílies i alumnes poden intercanviar experiències i fer preguntes. A més, el seu portal compta amb una radio pròpia.
Per a més informació, cliqueu el titular d'aquesta notícia.

dilluns, 7 de juny del 2010

Programa Sello Escuela 2.0

El Ministeri d'Educació, en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, ha posat en marxa el Programa Escola 2.0 per a la integració de les tecnologies de la informació i de la comunicació als centres educatius, que pretén accelerar la incorporació de l'ús de tecnologies digitals a la pràctica docent, pel qual es concedeixen crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per import total de 19.821 milions d'euros i es modifiquen determinats preceptes de la Llei 38/1992, de 28 de desembre, d'Impostos Especials.
Per tot plegat, incorpora un conjunt integrat de mesures que es refereixen, d'una banda, a l'ús personalitzat d'un ordinador portàtil per part de cada alumne i, de l'altra, a la posada en marxa de les aules digitals del segle XXI.
Dins el mateix programa es crea el distintiu de qualitat SELLO ESCUELA 2.0 per al reconeixement públic del compromís d'una empresa o entitat de la vinculació d'un producte o servei amb el desenvolupament i millora de la qualitat educativa mitjançant l'ús de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions.
Per a més informació, clicar al títol de la notícia.