dilluns, 26 d’octubre del 2009

Una televisió educativa, ètica i lúdica: www.think1.tv

La Congregació de la Missioneres Filles de la Sagrada Família a Espanya i Camerun, que tenen tres escoles a Catalunya, van presentar dissabte la seva proposta de televisió per internet: Think1.tv.


Va ser presentada en el marc de les seves jornades anuals de bones pràctiques educatives i proposa una oferta educativa, ètica i lúdica. És d’accés universal per internet i té la seva seu a l’Escola Montserrat de Barcelona. Per ara la programació és en castellà.

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Bonesnotes.cat

Al diari EL PUNT del diumenge 18 d'octubre informava d'aquesta plataforma educativa d'internet que opera des del gener passat a Girona i que s'expandeix per la xarxa.

La plataforma va ser impulsada per l'exrector de la UdG, Joan Batlle i els exvicerectors Joan Martí i Quim Salvi, una iniciativa privada en línia amb l'objectiu d'incentivar l'aprenentatge dels escolars de secundària premiant-los l'esforç, plantejant la resolució dels exercicis com un joc educatiu donant punts als estudiants.

Per donar-se d'alta a Bonesnotes.cat, les escoles han de sol·licitar el sistema de tarifa plana de la plataforma, que costa 100 euros mensuals, independentment del nombre d'alumnes que tingui el centre escolar. A partir d'aquí, alumnes, professors i pares tenen accés a Bonesnotes.cat des de l'escola o des de casa. L'accés és il·limitat per fer deures i obtenir punts.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Recursos pissarra digital interactiva a 5e de Primària:

El blog Internet como recurso educativo de Francisco José Ruiz Rey, professor de matemàtiques a Estepona, ha recopilat una bona colla de recursos web per treballar amb pissarra digital interactiva a 5e de Primària:

divendres, 2 d’octubre del 2009

Edu2.0 una alternativa al Moodle?

A EDUCATIVA es fa una amplia presentació d'Edu2.0. Se'l defineix com un potent sistema gratuït de gestió docent molt complet que inclou els usuaris més importants d'una escola: professors, alumnes i pares. Està ideat per a ser usat pels professors que treballen habitualment de forma presencial i que desitgen incloure elements digitals, però també és útil per e-learning o educació semipresencial.

Altres blogs hi fan referència i el tema suscita interessants comentaris:

Material curricular interactiu (matemàtiques)

A bada de la immensa colla de recursos TIC que podeu trobar en els enllaços de la dreta que son de caràcter gratuït cada cop més hi ha iniciatives de caràcter mercantil que també volen fer-se un espai.
Destino Mates sembla un potent material multimedia interactiu per a l’aprenentatge de les matemàtiques que s’està difonent amb una certa força. El comercialitza educaline. Tot just hem accedit a les demos, però sembla que pot ser d’interès. Els recursos es multipliquen. Per ara amb força desaventatge per al català, però esperem que aquesta anomalia es corregeixi.